maanantaina

Vihdoinkin

Jo vuodesta 2012 olen yrittänyt saada viimeistä sertiä Julialle ja nyt vihdoin yhdeksännellä kerralla tärppäsi. Olin jo puolitoista vuotta sitten luopunut toivosta, mutta sitten Anne T soitti, että Jos Dekker on tulossa Seinäjoen näyttelyyn arvostelemaan kooikerit. Julia pärjäsi tällä tuomarilla hienosti vuonna 2010 Ruotsin erikoisnäyttelyssä ja lupasin silloin, että tuolle tuomarille haluan viedä Julian vielä uudelleen.
Näyttely tehtiin päiväreissuna ja isäni oli mulla kuskina. Aaamulla ennen reissua hän vaihtoi autooni nastarenkaat ja hyvä, että vaihtoi. Matkan varrelle osui todella liukkaita pätkiä. No nyt on yli 10 astetta lämmintä. Kehä oli melkein tunnin myöhässä eli hyvissä ajoin olimme paikalla. Julian kanssa sertistä oli kisaamassa neljä narttua, joista Roosnell "Iita" (Keiran lapsenlapsi) sai heti nuorten luokassa erin ja sa:n. Avoimessa luokassa Julia oli ainoa, joka sai erin ja sai sitten sen himoitun sa:n myös. Iitan ja Julian lisäksi parasnarttukehään pääsi veteraaneista Orry. Tuomari piti loppuun asti juoksu- ja seisotusjärjestyksen ennallaan eli me siinä keskimmäisinä. Yritin vaan tsemata itseni siihen, että esitän koiraa loppuun asti ja voi sitä riemua, kun tuomari tuli eteemme nostaen yhden sormen ja sanoen "number one". Ei varmasti jäänyt keltään huomioimatta kuinka onnellinen olin. Jotenkin Julialla ja tuomarilla synkkasi tosi hyvin. Julia oli pöydällä rento ja ihan ryntäsi kohti tuomaria, kun hän halusi vielä katsoa ilmettä. Ja tuo tyttö liikkui kuin unelma.
Tässä tämä arvokastakin arvokkaampi ruusuke, jonka perässä on ajeltu mm. Savitaipaleelle, Sulkavalle ja Lohjalle :)
Eilen olin vuorossa Geean ensimmäinen pentunäyttely ja siellä vierähtikin monta tuntia. Kooikerinpentuja oli ilmoitettu neljä, yksi uros ja kolme narttua. Kaikki olivat pikkupennuissa. Geea esiintyi hienosti ja oli ainoa, joka sai kunniapalkinnon ja oli sitten rop-pentu. Isosta kehästä ei odotetusti menestystä tullut, mutta hyvää treeniä sekin oli. Geea jaksoi noin nuoreksi pennuksi hienosti rankan päivän ja oli niin rentona hälyisessä paikassa. Edes kovaääniset kuulutukset eivät olleet ongelma niin kuin oli monelle pennulle.


Milan kanssa jatkuvat näyttelyharkat tällä viikolla Orimattilassa.
Anne
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti