lauantaina

ShowHaumätsärikiertue Lahdessa

Heräsin vapaapäivänä ihan liian aikaisin, mutta olipa ihana syysaamu eli ei yhtään harmittanut. Koirat saivat juosta vapaina ja kyllä ne nauttivat.
Otin Milan ja Julian mukaan ja lähdin Lahteen ShowHaumätsäriin vähän taas harjoittelemaan kehäkäytöstä. Geea tuli Outin ja Heinin kanssa ensimmäiseen mätsäriinsä, kun ikääkin on nyt se vaadittavat neljä kuukautta. Ennen mätsäriä ehdimme käyttää koirat ilmaisessa kuvauksessa. En tiedä maksaako kuvien tilaukset sitten jotain. Kuvauspalkkioksi saimme koirille kassit, joissa oli yllättävän paljon tavaraa.
Geean kehä oli heti ensimmäisenä ja Geea toisessa parissa. Geea liikkui, seisoi ja antoi tutkia itsensä hienosti eli sai oikein hyvän kokemuksen. Geea sai punaisen nauhan ja oli neljäs.
Milalle tuli ennen valokuvausta taas joku "paniikkikohtaus", mutta se rentoutui saadessaan leikkiä Geean kanssa. Pentujen jälkeen oli rallytokonäytös, sitten veteraanit, rallytokonäytös ja aina pitkät luppoajat kaikkien toimintojen välissä. Hermo meinasi mennä tällaiselta Hämeenhätäiseltä. No onneksi sää oli aurinkoinen eikä ollut sovittu tälle päivälle muuta ohjelmaa. Julia ei ole yli vuoteen käynyt missään näyttelyyn viittaavassakaan paikassa esiintymässä ja olin tosi yllättynyt kuinka rennosti se käyttäytyi kehässä. Ei arastellut yhtään tuomaria ja liikkuikin nätisti. Julia sai punaisen nauhan.
Milan kanssa jännitin varmaan vielä enemmän, mutta yllättäen tämä tuomari kelpasi myös Milalle ja sille myös punainen nauha. Minulla ei ollut toiselle koiralle esittäjää, mutta pyysin sitten yhden nuoren naisen ilmopisteestä esittämään Julian. Julia tykästyi heti uuteen handleriinsa eikä heillä ollut kehässä mitään ongelmia. Heidät kuitenkin käteltiin melkein heti pois. Mila ja kaksi muuta koiraa otettiin heti jatkoon ja sen jälkeen vielä neljä koiraa lisää. Meitä juoksutettiin monta kierrosta ja tuomari kätteli aina kierroksen jälkeen jonkun pois. Milan lopullinen sijoitus oli hienosti toinen. Kotona katsoin palkintokassiin ja siellä oli herkkujen lisäksi oikein mukava yllätys, Hurtan 30 euron lahjakortti. Kerrankin mätsärillä tienasi, kun noita herkkujakin tuli mukavasti ja kaikki sellaista mikä varmasti kelpaa koirille.
Huomenna Keiran, Outin ja Ficon kanssa Tuusulaan agilitykisoihin eli sitten pääsee mummokin taas liikenteeseen lepopäivän jälkeen.
Anne
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti