perjantaina

Vilkas toukokuu

1.6.2018
Geean astutuksesta on viisi viikkoa ja se kävi ultrassa viikko sitten. Geea on tiineenä, mutta tutkimuksen perusteella neljän viikon kuluttua syntyy vain pienehkö pentue.
Nita (O Lisa) synnytti helposti 3.5.2018 kaksi narttua ja yhden uroksen. Pennut olivat elinvoimaisia ja Nita alkoi heti hoitaa niitä tottuneesti. Kaikille pennuille on jo kodit.
Teddyn (O Noah) luona kävi huhtikuun alussa Java-tyttö ja pennut syntyvät ensi viikolla.

Matti (O Matt) sai hienosti ensimmäisen nollavoittonsa agilityn kolmosluokassa ja samalla ensimäisen sertin matkalla agilityvalioksi. Onnea Pia!
Samoissa kisoissa Lex (O Kevin) voitti yhden radan ja tuloksia katsellessani nollavoittoja on tullut toukokuussa muistakin kisoista. Onnea Sami ja onnea sm-kisoihin!
Mila (O Mila) aloitti taas kisaamisen eli vuosi sitten kisasi kaksi starttia ja nyt sitten taas :).
Olimme Orimattilan iltakisoissa ja ensimmäinen rata tyssäsi siihen, kun kepit eivät millään onnistuneet. Toisella radalla kepit onnistuivat ja muutenkin kaikki meni niin hyvin, että Mila voitti radan ja sai ensimmäisen luvan.
Viime lauantaina kävimme Janakkalan uudessa hienossa hallissa kisaamassa. Osallistujia oli tosi vähän ja radat ykkösen radoiksi olivat haastavia. Ensimmäisellä radalla Mila vierasti muuria ja siitä tuli kielto. Se lopetti myös kepit kesken ja siitä toinen vitonen. Yliaikakympillä tulimme toiseksi. Toisella radalla oli kaksi osallistujaa ja molemmat tekivät nollan. Mila oli toinen ja sai toisen luvan.
Juhannuksena on suunnitelmissa lähteä Tsau:n kisohin.

Aava (O Naomi) aloitti kisaamisen rally-tokossa ja sai hienosti 90/
100. Onnea Heli!

Orson  (O Kurt) on saanut ykköstuloksia mejästä hienoilla pisteillä. Onnea Pentti! Myös Orsonin pennut ovat saaneet ykköstuloksia.

Keira ja Mila on ilmoitettu 10.6.2018 pidettävään Spanieliliiton erikoisnäyttelyyn Tampereelle. Kävimme kaksi viikkoa sitten treenaamassa Haminassa, kun edellisestä näyttelystä on kulunut vuosi. Muita kooikereita ei ollut ilmoitettu. Mila voitti ja Keira oli pn2. Mila sai nordsertin ja Keira vara-nordsertin. Pääsin molempien kanssa käväisemään isossa kehässä.

Kävin näyttelyn jälkeen kattomassa Neven (O Michelle) pentukolmikkoa.

Huhtikuun lopussa luokseni muutti pitkäkarvainen mäyräkoira Isabelle (Dachswagen Isaberry). Isabellen isä on kääpiömäyräkoira ja äidin puolellakin on paljon kääpiöitä eli toivottavasti Isabelle vaihtaa 15 kuukauden iässä rotua. Mäyräkoira on kyllä niin erilainen kuin kooiker sekä hyvässä että pahassa. Mila on kuin emä pennulle ja olen siitä tosi iloinen ja vähän yllättynytkin. Keira tykkää pennusta, mutta komentaa välillä vähän liiankin äänekkäästi. Julia mieluummin väistää, mutta ärähtää liian lähelle änkeävälle pennulle. Ilman valvontaani vain Mila saa viettää aikaa kahdestaan Isabellen kanssa ja yöt pentu on omassa aitauksessaan. Täällä eletään siis kompostiaitojen keskellä.

Kuva: Elina Vaittinen

Anne



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti